Om Nywall

Min yrkesbana som fotograf inleddes 1985 i Skövde som regementsfotograf på P4 och sedan början av 1990-talet har jag livnärt mig som fotograf. Mitt stora intresse för resor har alltid funnits. Jag korsade USA, själv i bil 1987. Åkte bil kust till kust i Australien 1989 och 1994 åkte jag landvägen från Trollhättan till Hong Kong. Indien besökte jag för första gången 1998 för en tre månader lång ryggsäcks luff. Jag förälskade mig i landet nästan direkt och eftersom jag älskar att porträttera människor är det lätt att förstå. När jag drog igång mitt gigantiska fotoprojekt, Mother Ganga, 2007 så växte sig kärleken till Indien bara starkare och starkare. Projektet mynnade ut i en 312 sidor fotobok med samma namn. Arbetet med boken tog 10 år och det blev lika många resor till Indien för att plåta och göra research. Många har följt mitt arbete med boken via sociala medier och jag har ofta fått frågan om inte folk fick följa med mig. 2016 var 5 personer med på en vandringsresa till Ganges källa, en vacker vandring i Himalaya och sakta växte tanken fram att jag kanske skulle försöka starta resor till Indien.

I september 2019 genomförde jag första resan med 11 resenärer. Allting klaffade jättebra och resan blev väldigt lyckad. Skulle bli en gruppresa till i Mars 2020 men sedan satte en viss pandemi stopp för allt resande.

Jag har ett samarbete med ett av Indiens största reseföretag, Trail Blazer Tours India, som skräddarsyr alla önskemål jag har på bästa möjliga vis. Trail Blazer är kunniga och extremt lyhörda för mina idéer. Det som kännetecknar mina resor förutom att vi beger oss dit inte så många andra turister tar sig är riktigt bra hotell, duktiga lokala guider, säkra och pålitliga chaufförer samt små grupper, max 16 personer.

Botswana och Afrika har legat mig varmt om hjärtat i 20 år, mitt första besök i Botswana kom inte förrän 2018 . Ett fotojobb för Vänersborgs Kommun på en skola i norra Botswana och det var kärlek vid första ögonkastet. Skolan och eleverna var en underbar upplevelse och sedan mängden djur. Herregud. På den resan var jag bara i Chobe National Park i norra Botswana och en heldags tur till Victoriafallen i grannlandet Zimbabwe, men vilka otroliga upplevelser.

I Oktober 2021 besökte jag Maun och Kazungula dit jag tar med gästerna på mina resor och hade två makalösa veckor med många fina möten med djur, människor och massor av nya inspirerande bilder.

Nu tar jag ny sats mot 2022 och hoppas att just du vill följa med till Botswana. Under 2022 planeras två resor till Botswana och en resa till Moldavien, även andra destinationer är under planering.

Jag har inte vågat planera in några Indien resor under 2022 då det varit ovisst med tanken på Pandemin, men det lär bli resor under 2023 til Indien.

Hoppas att just Du vill åka med mig, Du lär INTE bli besviken.

Joachim Nywall

Välkommen att boka här –>

Kasane Botswana Chobe National Park Elefanter i solnedgången | Fotograf Joachim Nywall på Chobe floden | FOTO & COPYRIGHT: JOACHIM NYWALL